top of page
  • Forfatters billedeMathias Fischer

Ukrainske Inna bruges som det gode eksempel i EU-kampagne: Fik job via Rummelig Genstart

Inna Misevska fra Ukraine fik hjælp til at komme i job hos en bager i Randers via Rummelig Genstarts Ukraine-indsats. I øjeblikket bruges Inna og hendes historie i en stor EU-kampagne, der skal inspirere og demonstrere, hvordan EU-indsatser kan gøre en forskel.

Inna er uddannet kok i Ukraine, og arbejder i dag i et bageri i Danmark. Foto: Claus Bjørn Larsen

EU bruger for tiden Inna Misevska som et inspirerende eksempel på, hvordan en EU-indsats kan gøre en konkret forskel.


Det er vi glade for hos Projekter imidt, da EU-indsatsen var en del af et af vores projekter. Inna fik nemlig job via vores Rummelig Genstart-indsats, der skulle hjælpe ukrainske flygtninge i beskæftigelse i blandt andet Randers Kommune.


I en artikel fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse fortæller Inna nu - i forbindelse med deltagelsen i EU-kampagnen - om sit arbejde hos Løgstørvejens Bageri i Randers.


”Jeg er så glad for at arbejde her. Det betyder meget for mig, at jeg har noget at stå op til og finde en mening med hverdagen her i Danmark, mens jeg er her. Og så er kollegaerne rigtig søde ved mig, så alt er generelt rigtig godt, og jeg er meget tilfreds,” siger Inna Misevska.


20 ukrainere hjulpet i job

Ukraine-indsatsen i Rummelig Genstart hjalp 59 ukrainske krigsflygtninge mod beskæftigelse i Randers, Aarhus og Silkeborg Kommune. Via projektet, der er støttet af EU's Socialfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, kom 20 ukrainere i fast arbejde. En af dem var Inna.


”Jeg er så glad for, at de gav mig et job her, så jeg har noget at lave. Generelt er jeg taknemmelig for, at der er blevet taget så godt imod alle ukrainere inklusiv mig selv – vi fik en varm velkomst og hjælp med det samme, vi kom – hjælp til at finde et godt job og falde godt til her i Danmark.” siger Inna Misevska til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.



10 visninger

Comments


bottom of page